Rosacea / Couperose

Krijg je huid weer rustig met een Rosacea behandeling

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea is een hardnekkige aandoening, maar gelukkig wel goed te behandelen. Dat weten wij uit persoonelijke ervaring! De behandeling is gericht op het weer rustig krijgen van de huid.

 

Lees hieronder meer over rosacea of maak meteen een afspraak voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek. Wij vertellen u graag meer over rosacea en onze ervaringen met het behandelen er van.

  Rosacea

  Rosacea betekent letterlijk 'rood als een roos'. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor. Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig. De meest voorkomende klachten zijn droge ogen, een branderig of stekend gevoel, tranende ogen en een gevoel alsof er iets in het oog zit (gevoel van zandkorrels).

   

  Rosacea is een hardnekkige aandoening die goed te behandelen is. De afwijkingen hebben echter de neiging steeds weer de kop op te steken. Bij rosacea zien we vaak dat er sprake is van een disbalans in de huidbarrière. De oorzaak van rosacea is onbekend. De ernst van rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren, waardoor de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Geneesmiddelen die corticosteroïden bevatten kunnen rosacea veroorzaken of verergeren, zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid. Een oorzakelijke rol van voeding is nooit aangetoond; wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

   

  De behandeling van rosacea is gericht op het rustig krijgen van de huid, het herstellen van de huidbarrière. Vaatjes worden behandeld middels coagulatie of laser en voor de behandeling van de gevoelige rode huid worden producten en/of peelings ingezet om de huid te herstellen. Omdat de rosacea huid zeer gevoelig is kan niet elke peeling worden toegepast. Milde peelings met melkzuur en amandelzuur hebben een positieve werking. Melkzuur werkt antibacterieel en doodt de organismen, zoals schimmels, gisten en de demodex mijt die in verband wordt gebracht met rosacea. Door de zuren in de peeling zal de bovenste huidlaag afschilferen, waardoor het celvernieuwingsproces van de huid in gang wordt gezet en de weerstand van de huid verbeterd. Amandelzuur werkt ook antibacterieel en talgreducerend, zodat de talgproductie wordt verminderd.

   

  Couperose

  Couperose is een volkomen onschuldig verschijnsel waarbij rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht te zien zijn . Couperose komt vooral bij mensen met een blanke huid. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. 

   

  Zowel couperose als rosacea kunnen goed behandeld worden met onze IPL- en lasermethode. We zien als resultaat dat de roodheid vervaagt en de ontstekingen van de rosacea afnemen, waardoor de huid rustiger toont. De ontsteking van rosacea wordt geremd en de rode vaatjes krimpen waardoor de algehele roodheid van de huid lokaal minder wordt. Bij Huidzorg MOZI maken van gebruik van de meest krachtige IPL Clearlight voor het behandelen van vaatjes en roodheid in het gelaat.

   

  Neem contact met ons op voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek, dan vertellen wij je er graag meer over.